Shop in eur and view this page in english, go to https://discsport.eu

4.6
Pig  (Bäst betyg)

brief description:
the pig is great for hyzer putting. it's predicable approach even in extreme wind conditions make the pig [...]

3  1  0  3

speed  glide  turn  fade
Max Weight: 175 gg
Diameter: 212 mm
Center Height: 21 mm
Rim Depth: 14 mm
Rim Thickness: 14 mm
PDGA Approved Date: 2008-05-20

Brief Description:
The Pig is great for hyzer putting. It's predicable approach even in extreme wind conditions make the pig a must have disc for any skill level.

Best Choice for:
hyzer putting, windy putts, medium drives.

About the Pig:
The Pro Pig is an overstable Putt & Approach disc. It is great for hyzer putting, sidearm approaches and backhand spikes. The Pig holds the line well, even in extreme wind conditions. The Pig features a Thumtrac® Rim for sure grips on sidearm throws and putts. It performs equally well for backhand or sidearm throws. The Pro Plastic blend used for the Pig is exceptionally grippy and durable. At 150 grams the Pro Pig will float in water!

De mest och bäst recenserade ! (Sortering efter i tur och ordning: antal 5:or, antal recensioner och bäst genomsnitt.)
 • Slutsåld

  Pro Pig Ricky Wysocki 2019
  4.8 (4)

  Pro Pig
  Ricky Wysocki 2019

  PA
  A

  199:-

 • Slutsåld

  R-Pro Pig
  4 (1)

  R-Pro
  Pig

  PA
  A

  149:-

 
5
4

2020-02-20

5 of 5. Kee Yoon Yeom, Arnäsvall (Competing Locally, over 135m)  Prodigy

Stabil inspelsputter  |  Pro Pig Ricky Wysocki 2019

Denna känns både hårdare och lite djupare än factory store pro pig. Den känns också trögare och stabilare, det är en stabil och säker disc som kommer tillbaka (hyzer) även i motvind.

3

1.5

0

3

2020-02-13

5 of 5. Anton Jäderberg, Hofors (Play-for-fun, Up to 100m)

Grym stabil kastputter  |  Pro Pig Ricky Wysocki 2019

Stabil kastputter som inte har svängit över för mig någon gång. Funkar fin-fint för både forehand och backhand. Använder den för raka kast upp till 70m där den avslutar med en tydlig fade, samt inspel. Skippar inte så mycket vilket hjälper vid inspel. Har puttat med den någon gång när det varit blåsigt även om den kanske inte är den bekvämaste puttern så funkar det också. Har märkt att den kan bli lite knölig om man drämmer in den i ett träd eller två men det verkar gå att böja tillbaka hyfsat och verkar inte påverka hur den flyger så mycket, än. Förövrigt känns det lite som att kasta en tegelsten. Rekommenderas!

2019-10-23

4 of 5. Emil Hermansson, Uppsala (Play-for-fun, 100-135m)

Pro Pig Ricky 2019  |  Pro Pig Ricky Wysocki 2019

Väldigt bra sidearm approach-disc. Inspelen blir otroligt tillförlitliga när man kastar denna. Den är överstabil så den kommer alltid att fadea tillbaka i slutet av sin flight, vilket gör att du alltid vet var den hamnar när den är ur din hand. Jag kan ta i hårt med denna men den går aldrig OB-lång. Nackdelen är att de har olika dome beroende på vilken disc du får, jag hade en väldigt platt Pig, vilket jag älskar med min sidearm, men har även sätt väldigt kupolaktiga Pigs från samma run, som enligt mig är sämre för sidearm. På grund av inkonsekventa former får den 4/5.

3

2

0

3

2019-07-15

5 of 5. Max Hult, Helsingborg (Competing Locally, Up to 100m)

Riktigt bra Pro-plast på denna!  |  Pro Pig Ricky Wysocki 2019

R-Pro Pig är min main putter och inspelsdisc. Läs gärna min recension av den för flygegenskaper osv. Jag finner dem närapå identiska i egenskaper, därför kommer jag mest recensera plasten här. Jag tyckte den gamla Pro Pig plasten var aningen för "glatt", men gillade hur styv den var. R-Pro har fantastiskt grepp, men är en aning "sladdrig", inte så att det stör men... På denna run är plasten best of both worlds, greppig som R-Pro, styv som Pro. Denna plast har förmodligen något större skip-tendens beroende på underlag, men annars inga större skillnader enligt mig. Hade inte kunnat urskilja dem vid ett blindtest när någon annan kastar dem. En riktig pärla.

4

1

0

3

2018-10-01

4 of 5. Maxter, (Play-for-fun, Up to 100m)

Stabil putter med rim som en mid  |  R-Pro Pig

Väldigt stabil approach/putter, skaffade den endast för inspel men efterhand tog den över platsen som putter i min bag, eftersom jag gillar att kasta discar med bred rim. Denna disc har lika bred rim som en midrange, vilket passar min hand ypperligt. R-pro plasten passar bra för inspel, skippar sällan utan stannar bara där den landar. Väldigt stabil och förutsägbar disc, perfekt för ö-hål och liknande, turnar aldrig, bara att kasta med lite mer kraft än andra discar och sikta lite längre till höger (rhbh) än andra discar. Jag är ingen höjdare på forehand, men Pig kan jag räkna med alltid fadear, vilket inger självförtroende och säkerhet vid fh-inspel. Enda nackdelen som jag upplevt är att den har en tendens att ibland rulla vid inspel, framförallt mot en lutande backe. Man får tänka sig för och undvika att spela så att den fadear mot backen, för så länge den landar platt och inte på högkant är den problemfri och väldigt pålitlig.

4

1

0

3

Välj utifrån din nivå:

  
E
= Easy
   
N
= Neutral
   
A
= Advanced
   
2 av 2 st artiklar visas. DD (Distance Driver), FD (fairway Driver), MD (Midrange), PA (Putt & Approach). Alla priser exklusive moms