4.7
Nova  (Bäst betyg)

The nova is a new aviar like overmold that has all of the high speed stability of a big-bead aviar along with the least low-speed fad [...]

2  3  0  0

speed  glide  turn  fade
Max Weight: 177 gg
Diameter: 213 mm
Center Height: 27 mm
Rim Depth: 15 mm
Rim Thickness: 11 mm
PDGA Approved Date: 2013-09-03

The Nova is a new Aviar like overmold that has all of the high speed stability of a Big-Bead Aviar along with the least low-speed fade of our Aviar type putters.

With the Nova, golfers get the best of both worlds and suns. The Nova has a grippy outer rim featuring a durable Pro material, and a firm Pro flight plate.

De mest och bäst recenserade ! (Sortering efter i tur och ordning: antal 5:or, antal recensioner och bäst genomsnitt.)
 • Restock delayed
  due to covid-19.
  XT Nova Paul McBeth
  4.7 (11)

  XT Nova
  Paul McBeth

  PA
  E

  16.90

 • Restock delayed
  due to covid-19.
  XT Nova
  4.5 (2)

  XT
  Nova

  PA
  E

  16.90

 
5
4
3

2019-10-29

4 of 5. Gustav Andersson, Linköping (Play-for-fun, Up to 100m)

Spikrak  |  XT Nova

Överallt hör man om denna putt som går väldigt rakt, det stämmer också! Det som inte passade mig var att den är ganska djup, jag behöver lite grundare puttar om jag ska kunna kasta bra. Jag gillar dock kanten som är gjort av någon annan plast, den verkar tåla mycket stryk.

2019-10-24

5 of 5. alexander Köhrsen, falkenberg (Competing Locally, Up to 100m)

En rak flygare  |  XT Nova

Här har vi den, den mest pålitliga discen genom tiderna, hur du släpper discen dit kommer den att flyga, den håller linjen till 100% och när den där ut stannar den där den landar

2

3

0

0

2019-05-13

5 of 5. Johan Nyman, Ånge (Play-for-fun, Up to 100m)

Går rakt!  |  XT Nova Paul McBeth

Min favoritputter tillsammans med Aviar. Denna går verkligen rakt och minsta lilla fel man kastar märks direkt. Gillar greppet på den med.

2019-01-16

3 of 5. FR, Stockholm (Play-for-fun, Up to 100m)

XT Nova Paul Mcbeth  |  XT Nova Paul McBeth

Jag gillar hur min Nova flyger, men den ligger inte så bra i min hand varför den mest ligger kvar i väskan eller på hyllan hemma... Tråkigt nog! När jag väl använder den så blir det framförallt vid inspel när jag verkligen vill att den ska stanna vid korgen.

2

3

0

0

2019-01-06

5 of 5. Daniel Viktorsson, Oskarshamn (Play-for-fun, Up to 100m)

Rakare finns inte!  |  XT Nova Paul McBeth

Novan är perfekt för dig som behöver träna på en clean release, den visar felen du gör. När du har fått en clean release så kommer du aldrig ta bort novan från din väska för det är nog den rakast flygande discen dom nånsin tillverkats! Den går exakt dit man vill och stannar där den landar utan att skippa iväg, alltså helt perfekt för upshots och kortare drives. Dock så kommer den verkligen straffa dig om din teknik inte riktigt stämmer, men å andra sidan så kommer den verkligen att belöna om tekniken stämmer!! Rekommenderas starkt både för nybörjare och den mer erfarne spelaren

2

3

0

0

2018-11-29

5 of 5. Simon, Uppsala (Play-for-fun, Up to 100m)

Väldigt unik disc och bra disc!  |  XT Nova Paul McBeth

Har man tekniken och lär sig att kontrollera denna disc, då är den helt underbar. Rakare disc får man i så fall leta efter. Den blir då perfekt för kortare drives eller approach som stannar där den landar och inte studsar eller skippar iväg. Greppet är kanske inte det skönaste men det lär man sig att hantera.

2

3

0

0

2018-11-04

4 of 5. Pecke, Trönödal (Play-for-fun, 100-135m)

Spikrak.  |  XT Nova Paul McBeth

Novan gör precis som sifforna säger, går spikrakt och landar utan särskillt mycket fade. Som en riktigt trög Mako3 kan man säga. Jag gillar novan när jag vill kasta spikrakt men inte för långt. Jag förvånas ofta hur en disc kan flyga som den gör för att sen bara falla platt till marken. Gillar den skarpt för approach-kast. Funkar ej för mig som ren putter dock men det är ju säkert inte tanken bakom discen heller.

3

4

0

0

2018-09-12

5 of 5. Kee Yoon Yeom, Arnäsvall (Competing Locally, over 135m)

Bra nybörjardisc  |  XT Nova Paul McBeth

Den går dit du kastar, och den avslöjar minsta fel du gör! En bra nybörjardisc för dig som behöver träna ett mjukt släpp!

2

3

0

0

2018-06-13

5 of 5. Filip Eriksson, Katrineholm (Play-for-fun, 100-135m)

Fantastisk approach disc!  |  XT Nova Paul McBeth

Novan är en extremt rak flygare som verkligen flyger dit du kastar den. Den håller vilken linje du en kastar den på så länge du har en bra teknik. Det är nämligen knepet, novan är djup vilket gör att jag personligen lätt får sämre release med denna disc än de flesta andra. Detta skapar vobbel vilket gör den mindre förutsägbar i luften. Detta ska man dock inte ta på fel sätt discen gör inget fel utan det är endast kastaren, om kasten inte blir bra så är det dax att ställa sig och träna. Efter du lärt dig releasen med denna disc kommer du inte ha problem med release med någon annan disc och det kommer ta ditt discgolf game frammåt. Discen är fantastisk och är ett måste för alla innova spelare där ute rekommenderar starkt!

2018-06-05

5 of 5. Laxen, Sundsvall (Play-for-fun, 100-135m)

En riktigt bra Putter  |  XT Nova Paul McBeth

Kanon disc för alla som vill ha en PA som går spikrakt! Den är super för nybörjare som mig att öva kast-teknik med då den säger ifrån direkt när du gör fel. Den är inte så förlåtande när du gör fel men den belönar när du gör rätt. Sen när man gör inspel så har den bra grepp mot marken och sticker inte iväg. De här är min favorit putter!

2

3

0

0

2018-04-15

5 of 5. HP, Göteborg (Play-for-fun, Up to 100m)

Bäst i test!  |  XT Nova Paul McBeth

Flyger väldigt rakt. Greppar marken och motverkar ivägrullningar vilket verkligen bidrar till självförtroendet vid inspel på lutande underlag. Nova är en perfekt disc att öva form med då den direkt säger ifrån ifall du slarvar. Bra till raka/understabila drives men det är som framspelsdisc den verkligen är i en klass för sig. Helt klart en favorit!

2

3

0

0

2018-03-25

5 of 5. yokozuna, Linköping (Competing National, 100-135m)

Min favorit!  |  XT Nova Paul McBeth

Jag använder denna discen vid raka/tajta hål <80 samt till alla mina inspel (där jag vill ge inspelet en chans att gå i). En pålitlig disc som håller den vinkel som man sätter ut den på. Kan nämnas att det är viktigare att ha en en bra kastteknik för den här discen jfr andra. Detta är ingen disc du vill använda om du har tendens att få "vobbel", då kommer den inte vara så förlåtande.

2

4

0

0

2018-03-23

5 of 5. Robban, Örebro (Play-for-fun, Up to 100m)

XT Nova  |  XT Nova Paul McBeth

Den absolut rakaste disc jag någonsin kastat! Oavsett fart håller den rak linje, utan att fadea. Väldigt bra disc för alla nivåer, och väldigt bra som nybörjare för att få en känsla för vinklar osv. Den här discen är inte så förlåtande vid dåliga kast, men väldigt belönande vid bra!

2

3.5

0

0

Välj utifrån din nivå:

  
E
= Easy
   
N
= Neutral
   
A
= Advanced
   
2 av 2 st artiklar visas. DD (Distance Driver), FD (fairway Driver), MD (Midrange), PA (Putt & Approach). Alla priser exklusive moms