Shop in eur and view this page in english, go to https://discsport.eu

4.4
Essence  (Bäst betyg)

A whole bunch of glide and the perfect ratio of high speed turn & low speed fade. this disc has a lot offer for everyone!

the [...]

8  6  -2  1

speed  glide  turn  fade
Max Weight: 174 gg
Diameter: 210 mm
Center Height: 18 mm
Rim Depth: 12 mm
Rim Thickness: 18 mm
PDGA Approved Date: 2020-03-05

A whole bunch of glide and the perfect ratio of high speed turn & low speed fade. This disc has a lot offer for everyone!

The Essence is the do-it-all fairway driver in the Evolution line up. Although the Essence is a great fit for beginner and novice throwers, many pros out there will take a liking to this disc quickly. The rounded semi-blunt nose of the disc allows for fantastic roller shots and controlled backhand or forehand throws when you need it most. If you find yourself on a technical hole out on the course, you’ll reach for the Essence!

With the Essence, Discmania has repurposed, reimagined, and reinvented their goals for an understable fairway driver. Given the understable nature of the Essence, this disc is best suited for players looking for their first fairway driver, backhand or smooth forehand throws, tailwinds, and excellent roller shots.

Good for: All skill levels, straight and turning shots from backhand & sidearm.

De mest och bäst recenserade ! (Sortering efter i tur och ordning: antal 5:or, antal recensioner och bäst genomsnitt.)
 • Neo Essence
  4.4 (5)

  Neo
  Essence

  FD
  E

  19.90

 
5
4

2021-03-15

5 of 5. Jonatan Leander, Farsta (Play-for-fun, 100-135m)

Slutar aldrig glida  |  Neo Essence

Riktigt skön understabil fairway med kontrollerbar turn. Lägger jag på lite kraft i hyzer så flippar den upp och turnar över och slutar aldrig sväva. Näst längsta discen i min bag som krossar alla mina dd:s förutom Knight. En av 2 discar som nått 120m gränsen med. Lättkastad för nybörjarn och användbar för långa turnovers för den lite mer erfarne, rekomenderar starkt!

8

6

-2

1

2020-09-13

4 of 5. David, Mölndal (Play-for-fun, 100-135m)

Gillar inte underatabila discar men...  |  Neo Essence

Gillar inte underatabila discar men Essence blev ett undantag. Har discar med liknande siffror men har aldrig fastnat för dem. Essence fyllde en plats i bagen jag inte visste fanns. Lägger den i anhyzer istället för lägga en forehand på längre hål den håller vinkeln för att komma tillbaka i slutet. Men som en roller är den fantastisk! Än ganska vindkänslig och kräver lugnade vindar för att inte flippa över helt. Kan se denna som en bra nybörjare disc. Och plasten är som med alla Evolution serien underbar!

8

6

-2

1

2020-09-06

4 of 5. Leffe, Vetlanda (Competing Locally, Up to 100m)

Neo Essence  |  Neo Essence

Jag kan tycka att discen bör kallas neutral inte som nu enkel först så tyckte jag att den var svår att kasta men efter som man har fått bättre teknik och mer tryck i kastet så börjar jag använda den mer och mer så jag rekommenderar discen till dig som kastat ett tag, materialet har ett bra grepp även när det är blött så den tar sin plats i discväskan

8

6

-2

1

2020-08-05

5 of 5. Krister Valtonen, Linköping (Competing Locally, 100-135m)

Mångsidig - ny favorit  |  Neo Essence

Hamnade snabbt i bagen och får speltid allt oftare. Visst inte tidigare att jag saknade en disc med dessa egenskaper. Använder den framförallt till raka hyzerflippar eller backhand som skall svänga höger. Den tokflippar inte, utan det är en kontrollerbar men tydlig flip. Har lite svårare att få den att funka med forehand men blir en räddningsplanka ibland när man hamnar på vänsterkanten av fairway och inte kan kasta backhand och skall hamna så långt vänster som möjligt. Har mycket bra glid, vilket är bra ibland men inte alltid. Numer en av favoritdiscarna i bagen.

8

6

-2

1

2020-06-17

4 of 5. Dennis, Ånge (Competing Locally, 100-135m)

Mångsidig  |  Neo Essence

När man väl lärt sig den kan man få den att gå på hyser hela vägen, flippa upp till platt och nästan få den att gå som ett forehandkast. Den glider i evighet. Dock så tycker jag att den är lite finkänslig å väldigt vindkänslig

8

6

-2

1

Välj utifrån din nivå:

  
E
= Easy
   
N
= Neutral
   
A
= Advanced
   
1 av 1 st artiklar visas. DD (Distance Driver), FD (fairway Driver), MD (Midrange), PA (Putt & Approach). Alla priser exklusive moms

34138

Discar i lager just nu!

Veckans Vara

Harp BT Hard

Harp BT Hard

9.90

11.90

Escape BioFuzion

Escape BioFuzion

12.90

14.90

Champion Vulcan

Champion Vulcan

13.90

15.90

Caltrop Gold Blank

Caltrop Gold Blank

14.90

17.90

Mer på Rea »
Info

From 4.90 €

Shipping Worldwide! Free Shipping on orders over 150 EUR

Läs mer