4
Core  (Bäst betyg)

It´s a user friendly midrange that will be perfect for both amateurs and professional players. the flight is reliable and stable with very [...]

6  5  -0.5  1

speed  glide  turn  fade
Max Weight: 180 gg
Diameter: 217 mm
Center Height: 20 mm
Rim Depth: 12 mm
Rim Thickness: 14 mm
PDGA Approved Date: 2008-03-18

It´s a user friendly midrange that will be perfect for both amateurs and professional players. The flight is reliable and stable with very little fade in the end of the flight path.
It has been very well received and mostly described as going as you throw it. Can be used to make both hyzer shots and long turnover drives.

De mest och bäst recenserade ! (Sortering efter i tur och ordning: antal 5:or, antal recensioner och bäst genomsnitt.)
 • Restock delayed
  due to covid-19.
  Core Gold
  4 (2)

  Core
  Gold

  MD
  E

  17.90

 • Restock delayed
  due to covid-19.
  Core Opto
  3 (1)

  Core
  Opto

  MD
  E

  16.90

 
5
4
3

2020-09-04

5 of 5. Torbjörn Wågstrand, Uppsala (Play-for-fun, Up to 100m)

Core Latitude64  |  Core Gold Burst

Core är en riktig fullträff i mitt tycke. Visst har det hänt att Core har fått lämna bagen för andra mids. Och visst är det så att jag ibland kastar andra mids även om Core skulle kunna göra jobbet. Men Core är en disc som jag kommer att ha med. Jag tror att discen är för alla nivåer.

2020-06-19

3 of 5. Fredrick, Borås (Play-for-fun, Up to 100m)

Oförutsägbart glid  |  Core Opto

Bortsett från kastplast kaxe är det få discar i speed 6 kategorin som lämnat något större avtryck i discgolfvärlden. Inte heller lyckas Latitude 64 med sin Core att leverera en produkt som sticker ut nämnvärt i denna kategori. Det som talar för Core är hur otroligt mycket glid den har till skillnad från många andra midranges. Glidet gör däremot att det blir svårare att kontrollera distansen och med discens understabilitet är det mycket lätt hänt att discen sticker alldeles för långt bort från målet. Det som denna discen gör bäst är hyzerflips samt att den håller länge åt höger innan utan att komma tillbaka så långa högerkurvor är ett annat användningsområde. För nybörjaren kan en Core fungera som en bra första ”driver” då det går att få ut mycket distans med lite kraft men då skulle jag hellre rekommendera goldplasten som har ett skonsammare grepp i handen.

5

6

-1

0

2018-04-26

4 of 5. Räkan, Ånäset (Competing Locally, 100-135m)

Passar alla  |  Core Gold

Ska du enbart ha en enda disc på rundan så är Core ett bra val. Svagt understabil lättkastad midrange. Mycket trevlig disc som fallit lite i glömska med alla nya discar som kommit ut de senaste åren.

5

5

-0.5

1

2018-04-01

4 of 5. Torbjörn Wågstrand, Uppsala (Play-for-fun, Up to 100m)

Core Latitude 64  |  Core Gold

Kan Core vara L64s första riktig fullträff? En riktigt trevlig disc som ligger kvar i den linjen man lägger den i. Kastar du rakt går den nästan lika rakt som en putter... Bra disc att ha i bagen.

Välj utifrån din nivå:

  
E
= Easy
   
N
= Neutral
   
A
= Advanced
   
2 av 2 st artiklar visas. DD (Distance Driver), FD (fairway Driver), MD (Midrange), PA (Putt & Approach). Alla priser exklusive moms