Så kastar du | Discsport - Allt för Discgolf och Frisbee!
Shop in eur and view this page in english, go to discsport.com
roller

Nyheter

Påfyllt

Kampanjer

42 997 discar i lager just nu

Så kastar du

Hjälp välja disc    Om discgolf    Så kastar du!        MER OM DISCARS..   Flygegenskaper    Färg & Vikt    Olika plaster

Vanligaste kasten är backhand och forehand. Här går vi igenom backhand. Kasta med höger hand vänster om kroppen (eller tvärtom för vänsterhänt), precis som i tennis.

Tänk att du ska:
• göra en dragröresle, som att dra igång båtmotorn eller gräsklipparen.
• stå/komma med sidan i kastrikningen (inte magen). Dra armen rakt bakåt (som på en lina) vid sidan om kroppen och gör en rak armrörelse framåt i kastriktningen.
• vara avslappnad och ta inte i så mycket i början! Vilket kast du än gör på golfbanan, undvik att ta i max.

Tänk inte att du ska:
• sätta spinn på något och böja handleden och arm mot bröstet.
• titta framåt i kastrikningen när du är längst bak i svingen (vilket killen felaktigt gör på den undre bilden till höger!), det gör att du låser upp kroppen och inte kan "hämta" discen tillräckligt långt bak.

Videos

I dessa videos visar förre världsrekordhållaren i längd, Christian Sandström,
hur ansats och sving kan se ut. Se kastet i del 2.

Ansats (del 1)

Ansats (del 2)

Undvik att kasta med bröstet i kastriktningen och att rulla in handleden. Det är då svårt att få någon längd på kastet. För putt går det däremot bra!

För att kasta långt: kom med sidan i kastriktningen så att du kan hämta discen så långt bak som möjligt och ge maximal längd och fart på svingen.

För att få en så lång och snabb sving som mjligt ska du komma med sidan i kastriktningen. Därför avslutar du ansatsen med sicksack-steg. (se fig)